Nieuws

02-10-17
We zijn er allemaal wel bekend mee: de betweter. Iedereen heeft wel een collega, oom, schoonbroer of ander soort aanverwant die het altijd beter weet, er nét een schepje bovenop doet of altijd het laatste woord wil (lees: moet) hebben. Hij komt bij…
Lees meer
18-09-17
De kracht van woorden
Lees meer
01-09-17
Onlangs werd stoempen verkozen tot allermooiste wielerwoord! Was het vorig jaar nog MAMIL dat ons opviel in de wielerterminologie, blijkt er dit jaar weer een heel arsenaal aan termen te zijn bijgekomen. Fietsen is hot, zo blijkt. Er hangt inmiddels…
Lees meer
18-07-17
City Paradise is een sprookjesachtige film van Gaëlle Denis uit de Saatchi & Saatchi New Directors’ Showcase. Een broedplaats voor filmtalent..
Lees meer
18-07-17
Er is waarschijnlijk niemand op aarde die het nummer Happy niet kent. Het fenomeen wereldhit is opnieuw gedefinieerd door het succes van dit liedje.
Lees meer
18-07-17
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001) is een Franse romantische komediefilm van Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de hoofdrol.
Lees meer
18-07-17
“Fitting Room Follies”, is een korte film die gemaakt is door Karl Lagerfeld, waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door het Nederlandse model Lara Stone. Naast Baptiste Giacobini is zij in dit filmpje te zien in de CHANEL 2009-2010 winter…
Lees meer
01-07-17
Dat wij van taal en al haar talrijke mogelijkheden en ontwikkelingen houden, moge duidelijk zijn. Soms ontstaan er parels van nieuwe woorden en soms, tja, minder mooie noviteiten. Maar ook de lelijke kindjes worden door ons omarmd..
Lees meer
01-06-17
Het is juni en we kunnen wel stellen dat de zomer is begonnen. Wat héét! Ondanks alle overduidelijke voordelen – zwemmen, terrasjes, zwoele avonden, vakantie! – kleven er ook een paar mindere kanten aan dit seizoen..
Lees meer
11-05-17
Het Duits verrast ons vaak met onvertaalbare woorden! Neem nu Sehnsucht: de "ziekte van het lijdzaam begeren" („Krankheit des schmerzlichen Verlangens“)..
Lees meer