Nieuws

18-07-17
Er is waarschijnlijk niemand op aarde die het nummer Happy niet kent. Het fenomeen wereldhit is opnieuw gedefinieerd door het succes van dit liedje.
Lees meer
18-07-17
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001) is een Franse romantische komediefilm van Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de hoofdrol.
Lees meer
18-07-17
“Fitting Room Follies”, is een korte film die gemaakt is door Karl Lagerfeld, waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door het Nederlandse model Lara Stone. Naast Baptiste Giacobini is zij in dit filmpje te zien in de CHANEL 2009-2010 winter…
Lees meer
01-07-17
Dat wij van taal en al haar talrijke mogelijkheden en ontwikkelingen houden, moge duidelijk zijn. Soms ontstaan er parels van nieuwe woorden en soms, tja, minder mooie noviteiten. Maar ook de lelijke kindjes worden door ons omarmd..
Lees meer
01-06-17
Het is juni en we kunnen wel stellen dat de zomer is begonnen. Wat héét! Ondanks alle overduidelijke voordelen – zwemmen, terrasjes, zwoele avonden, vakantie! – kleven er ook een paar mindere kanten aan dit seizoen..
Lees meer
11-05-17
Het Duits verrast ons vaak met onvertaalbare woorden! Neem nu Sehnsucht: de "ziekte van het lijdzaam begeren" („Krankheit des schmerzlichen Verlangens“)..
Lees meer
01-05-17
In de maand mei schenken we aandacht aan bijzondere, onvertaalbare woorden. We kozen als woord van de maand voor het prachtige Waldeinsamkeit: een woord dat alleen in het Duits bestaat en het gevoel beschrijft dat je hebt wanneer je helemaal in je…
Lees meer
18-04-17
John Lautner was een invloedrijk Amerikaans architect wiens werk in Zuid-Californië een doorgedreven synthese betrof van progressief ingenieurswerk, overgoten met elementen uit de Space age. 
Lees meer
11-04-17
Onlangs vroegen we ons af: is het de weblog of het weblog? Hoe zit het eigenlijk met Engelse leenwoorden en hun lidwoord? We raadpleegden Onze Taal, onze favoriete bron van alle taalinformatie. Wat blijkt: het is allebei juist; het woord weblog kan…
Lees meer
05-04-17
Jiri Kylian of Jirí Kylián (Praag, 21 maart 1947) is een Tsjechische danser en choreograaf.  
Lees meer