Nieuws

09-11-17
Joyce’ moeder is juist als omschrijving van ‘de moeder van Joyce’. Bij woorden of namen die eindigen op een zogenoemde sisklank, wordt de bezitsvorm gevormd door alleen een apostrof achter het woord te plaatsen.
Lees meer
09-11-17
Vorige week vrijdag brachten Mirjam en Melanie een bezoekje aan de Artifort Fandag in Schijndel. Samen met zo’n 150 andere ‘fans’ ontdekten zij de vernieuwde showroom, kregen ze een rondleiding door de fabriek en woonden ze inspiratiesessies bij.
Lees meer
01-11-17
Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel was een invloedrijk Frans modeontwerpster. Ze wordt als pionier in de mode gezien en beschouwd als pilaar van alles dat smaakvol en stijlvol is.
Lees meer
01-11-17
Het is herfst – sterker nog: de wintertijd is onlangs ingegaan. Dat betekent korte, donkere dagen en lange nachten. Maar ook: boswandelingen, vallende blaadjes, mooie herfstkleuren en kastanjes zoeken. De barbecue wordt opgeruimd, maar de haard mag…
Lees meer
02-10-17
We zijn er allemaal wel bekend mee: de betweter. Iedereen heeft wel een collega, oom, schoonbroer of ander soort aanverwant die het altijd beter weet, er nét een schepje bovenop doet of altijd het laatste woord wil (lees: moet) hebben. Hij komt bij…
Lees meer
18-09-17
De kracht van woorden
Lees meer
01-09-17
Onlangs werd stoempen verkozen tot allermooiste wielerwoord! Was het vorig jaar nog MAMIL dat ons opviel in de wielerterminologie, blijkt er dit jaar weer een heel arsenaal aan termen te zijn bijgekomen. Fietsen is hot, zo blijkt. Er hangt inmiddels…
Lees meer
18-07-17
City Paradise is een sprookjesachtige film van Gaëlle Denis uit de Saatchi & Saatchi New Directors’ Showcase. Een broedplaats voor filmtalent..
Lees meer
18-07-17
Er is waarschijnlijk niemand op aarde die het nummer Happy niet kent. Het fenomeen wereldhit is opnieuw gedefinieerd door het succes van dit liedje.
Lees meer
18-07-17
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001) is een Franse romantische komediefilm van Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de hoofdrol.
Lees meer