Blog

Woord van de maand juni: koningskoppel

Over de Royal Wedding hebben we inmiddels wel genoeg gelezen, dus daar gaan we het eens niet over hebben. We hebben het liever over duo’s. Superduo’s.

Want bij Duo weten we daar natuurlijk alles van. Wij werken als vertaalduo’s (vertaler en nalezer), projectmanagerduo’s én we hebben zelfs verjaardagsduo’s: van de 18 medewerkers zijn er twee keer twee mensen op dezelfde dag jarig! Er is een naam voor een duo dat uitzonderlijk goed is in iets: een koningskoppel. De term staat in de Dikke Van Dale met de betekenis: duo dat door goede samenwerking opvallende prestaties levert. Twee machtige samenwerkers dus!

Keizer, koning, rijkelui…

Niet te verwarren met een keizerskoppel: hierbij wordt verwezen naar kinderen in de ideale gezinssituatie. De geboorte van éérst een meisje en dan een jongen. Dit heet ook wel een rijkeluiswens, tevens koningswens of koningsdroom genoemd. De naam stamt van de welvaartsvergroting die deze situatie ooit kon opleveren: de zoon kon het eigendom van de vader erven en de dochter door uithuwelijking weer eigendom vergroten. Dat is pas een superduo!

Deel dit bericht. Kies je platform!

Recente berichten